KISMAMA RTM

KISMAMA RTM

A várandósság az élet egyik legcsodálatosabb időszaka, de bizony nem minden pillanata könnyű! Az izomfájdalmak és a kényelmetlen testhelyzetek, amelyekkel a kismamák szembesülnek, az egyik legnagyobb kihívást jelentik. Azonban a testmozgás és a rendszeres edzés nagyon fontos ahhoz, hogy az anyuka egészségesen “átvészelje” a terhességet és felkészüljön a szülésre.

Az RTM (Rectus Training Method) és a Kangatraining tornák már régóta elérhetőek a kismamák számára, de mostantól egy újabb lehetőség is adódik az edzések között. A Sorosári Sportcsarnokban minden szerdán délután 17-től- 18-ig RTM Kismama Core Traininget tartok.

Ez az edzésprogram kifejezetten a kismamák számára készült, és célja, hogy a várandós anyukák megerősítsék a testüket, javítsák a testtartásukat és csökkentsék az izomfájdalmakat. Az RTM Kismama Core Training torna az izomzatot erősíti, miközben a gerincet és a csípőt is nyújtja, ezzel javítva a testtartást és csökkentve a kellemetlen tüneteket.

Az edzéstervben speciális gyakorlatokat találhatunk, amelyek kifejezetten a terhesség idején javasoltak, és segítenek az anyuka egészségének megőrzésében. Az RTM Kismama Core Training torna többek között tartalmaz erősítő, nyújtó és légzőgyakorlatokat is, amelyek hatékonyak lehetnek az izomfájdalmak és a stressz csökkentésében.

Az első óra minden kismamának ingyenes, így bátran kipróbálhatod az új edzéstervet. Az órarend tartalmazza az eddigi tornákat, az RTM-t és a Kangatraininget, valamint az új RTM Kismama Core Training tornát is, amely minden szerdán délután 17-től- 18-ig kerül megrendezésre.

Amit tudnod kell: várandósság alatt végig lehet- sőt kell is!- a hasizmokat MEGFELELŐ MÓDON edzeni. Ezzel az izmot karban tartjuk, a rugalmasságát megőrizzük- könnyebb lesz a rehabilitáció, regeneráció szülés után!
Tudtad, hogy a terhesség okozza a legnagyobb százalékban a rectus diastasis-t (az egyenes hasizmok kóros mértékű eltávolodását)?!
A rectus diastasis ténye nem csak a várandósságot nehezíti meg (komoly derékfájás, nagyobb has, nagyobb teher a gátizmokon, szeméremcsonton) de a szülést is -azáltal, hogy a hasizmok nem képesek ellátni rendesen a funkciójukat.

Az RTM Kismama Core Training torna egy remek lehetőség a kismamák számára, hogy egészségesek maradjanak a terhesség alatt, és felkészüljenek a szülésre. Ha érdekel, akkor gyere el a Sorosári sportcsarnokba, és próbáld ki az első órát ingyenesen!